ל
ת
ר
ו
ם

תרומתך לקרן החדשה לישראל מקדמת מציאות דמוקרטית, שוויונית וצודקת יותר.

כל תרומה מסייעת לנו להמשיך לפעול למען ערכי הקרן. רק ביחד נתרום להגשמת עתיד טוב יותר עבור כולנו.

כיצד אנחנו פועלים

חדשות

הקרן החדשה לישראל והסיוע ההומניטרי בעזה: שאלות ותשובות

צוות הקרן החדשה לישראל

11 באפריל, 2024

כל מה שצריך לדעת על קמפיין הסיוע ההומניטרי לעזה בו הקרן החדשה לישראל תומכת, ושותפיה: המטבח המרכזי העולמי (WCK) וועד ההצלה הבינלאומי (IRC)

אסור שמזון יהפוך לכלי מלחמה. צילום: עאבד רחים חטיב / פלאש 90

אנחנו בקרן החדשה לישראל החלטנו לא לעמוד מנגד כאשר מתרחשת טרגדיה אנושית במרחק קילומטרים ספורים מאיתנו;  משפחות ללא קורת גג, ילדים רעבים וחולים הזקוקים לסיוע רפואי, לצד החטופים הישראלים הניזונים מהמזון המועט בעזה. לכן החלטנו לתמוך ביוזמה להקלת המשבר ההומניטרי והרעב של תושבי רצועת עזה, בשיתוף המטבח המרכזי העולמי (WCK), ועד ההצלה הבינלאומי (IRC) ושותפים נוספים.

תירמו עכשיו לסיוע ההומניטרי
למען הרעבים ברצועת עזה

למה בשעת מלחמה חשוב להעביר סיוע לצד השני שנמצא מעבר לגדר? 

אסור שמזון יהפוך לכלי מלחמה. אנחנו בקרן מאמינים שהזיכרון היהודי שואב את כוחו מעקרונות האנושיות והמוסר ודורש מצדנו לספק סיוע במזון לחפים מפשע שאינם מעורבים ישירות במלחמה. חשוב לזכור כי ביום שאחרי שיגיע, אנו מאמינים שיש להתקדם לעבר פתרון מדיני וסיוע כזה יוכל להקל במעט ולהקל בסבלם של אנשים ותרום לבניית קשרים חדשים עם תושבי עזה החפים מפשע.

בנוסף, כפי שאמר חוזה אנדרס שעומד בראש הארגון המטבח המרכזי העולמי, "ישראל טובה מהדרך שהמלחמה הזאת מנוהלת". העולם מסתכל עלינו ועל התמונות הקשות שיוצאות מעזה וחשוב שגם אנחנו, ננסה לסייע במעט בדבר הבסיסי ביותר לאדם, מזון.

איך תדעו שהסיוע מגיע לחפים מפשע?

באמצעות תיאום עם צה"ל ומתאם הפעילות בשטחים. אחרי שהיינו בקשר עם מספר רב של ארגוני סיוע בינלאומיים ולאחר בחינתם, בחרנו לעבוד עם שני ארגונים גדולים שפעילותם משלימה זה את זה: ארגון המטבח המרכזי העולמי (WCK), וועד ההצלה הבינלאומי (IRC) שהוקם על ידי אלברט איינשטיין ב-1933. שניהם יחד יספקו סיוע רפואי ומזון רב לנפגעי המשבר ההומניטרי בעזה. שני הארגונים הנ"ל עובדים בתיאום עם צה"ל, מתאם הפעילות בשטחים ומדינת ישראל.

למה להעביר תרומה לארגון שיעביר סיוע לחפים מפשע בעזה כשיש גם נזקקים בישראל? 

לא במקום אלא בנוסף. מאז ה-7 באוקטובר הקרן החדשה לישראל תמכה בכעשרה מיליוני שקלים במענקי חירום לנפגעי הטבח הנורא: שיכנו אלפי מפונים מהעוטף בבתי מלון, תמכנו ואנחנו עדיין תומכים במטה להשבת החטופים, סייענו ברכישת מיגוניות לכפרים הבלתי מוכרים בנגב והמשכנו בתמיכה השוטפת שלנו בעשרות יוזמות הומניטריות של ארגוני החברה האזרחית בישראל.

קמפיין הגיוס לסיוע ההומניטרי בעזה הוא קמפיין ייעודי נוסף שאנחנו עורכים, בנוסף למענקים המחולקים מדי שנה, מכיוון שהדבר הנכון לעשות בשעה קשה זו למדינת ישראל ולחברה הישראלית היא לזכור את שגם בשעת מלחמה קשה אנחנו בני אדם שמסייעים לחפים מפשע ולרעבים.

האם הסיוע שמקבלים העזתים מישראל והעולם לא מספיקים?

לא. ישראל ומדינות העולם הגבירו משמעותית את הסיוע ההומניטרי לרמה של כ-400 משאיות סיוע ביום. גם קמפיין זה לא יספיק כדי לתת מענה מספק לרעב בעזה אך הוא הדבר הנכון וההכרחי לעשות בשעה זו ובהחלט יעשה הבדל עבור כל מי שיסתייע בו.

למה שאתרום לקמפיין הזה? 

כי יש ביכולתנו להציל חיים וכי זה דבר הנכון וההכרחי לישראל כדי להתקדם ליום שאחרי. קיראו עוד על קמפיין הסיוע ההומניטרי כאן.

תרומה יכולה להציל חיים
לחצו כאן

שתפו את הכתבה

הרשמו לניוזלטר הקרן

הירשמו עכשיו לחדשות הקרן וקבלו עדכונים מחזית המאבקים האזרחיים, הצלחות והישגים ואת מה שלא תמיד מגיע לתקשורת הממוסדת. קחו חלק פעיל במאבק על שמירת וחיזוק אופייה הדמוקרטי של ישראל