ל
ת
ר
ו
ם

תרומתך לקרן החדשה לישראל מקדמת מציאות דמוקרטית, שוויונית וצודקת יותר.

כל תרומה מסייעת לנו להמשיך לפעול למען ערכי הקרן. רק ביחד נתרום להגשמת עתיד טוב יותר עבור כולנו.

כיצד אנחנו פועלים

חדשות

מי פה בעל הבית: וובינר בנושא פופוליזם עכשווי בישראל

צוות הקרן החדשה לישראל

01 בדצמבר, 2022

לאור תוצאות מערכת הבחירות האחרונה והתחזקות גורמי ימין קיצוני, הצטרפו אלינו לוובינר שנקיים בנושא פופוליזם עם ד"ר יעל שטרנהל, ד"ר סאמר סויד, איילה פנייבסקי, ויונתן לוי

כבר לא עשבים שוטים אלא מקבלי ההחלטות. צילום: מאסר אישטייח / פלאש90

התחזקות הימין הפופוליסטי היא מהמגמות המשמעותיות ביותר בפוליטיקה העולמית במאה ה-21, ובמהלך העשור האחרון היא באה לידי ביטוי גם במערכת הפוליטית בישראל, על אחת כמה וכמה במערכת הבחירות האחרונה. מדוע זה קורה? מה שונה בין הפופוליזם בישראל לבין הפופוליזם בעולם? ומה צריך לעשות כדי להתמודד עם התופעה?

הצטרפו אלינו, לוובינר שנקיים ביום רביעי, ה-7.12 בשעה 19:00. ההרשמה היא בחינם על בסיס מקום פנוי.

לטופס הרשמה ליחצו כאן

ישתתפו:
  • ד"ר יעל שטרנהל – סגנית נשיא הקרן החדשה לישראל, היסטוריונית בעלת שם עולמי ומומחית להיסטוריית ארצות הברית.
  • ד"ר סאמר סויד – מומחה לשיח פוליטי של קבוצות מיעוט, מנכ״ל המרכז הערבי לתכנון אלטרנטיבי
  • איילה פנייבסקי – דוקטורנטית לתקשורת פוליטית באוניברסיטת קיימברידג׳, מלגאית גייטס-קיימברידג׳ ועמיתת מחקר במרכז מולד
  • יונתן לוי – דוקטורנט במרכז ללימודים אירופיים של London School of Economics ועמית מחקר בקרן ברל כצנלסון ובמרכז מולד

"ממשלת נתניהו החדשה עתידה להיות הממשלה הימנית בתולדות ישראל", כותב יונתן לוי שחיבר עבורנו, יחד עם ד"ר נעם גדרון וש"י אגמון, דו"ח שמנתח את "העשור הפופוליסטי" של ישראל. "כבר עכשיו ברור כי היא שואפת לשנות מן היסוד את אופיה של המדינה", הוא מוסיף: "מסירוס מערכת המשפט, דרך חיסול ההגנות על קבוצות מיעוט ועד להשתקת קולות ביקורתיים בתקשורת. אבל מאמצי הימין לערעור הדמוקרטיה הליברלית בישראל לא החלו במערכת הבחירות האחרונה, והם גם לא ייחודיים לישראל. בוובינר הקרוב נדון בתהליך עלייתו של הימין הפופוליסטי בארץ ובעולם, וננסה לברר מה המרכז-שמאל הישראלי יכול לעשות אל מול האיום הגובר".

איילה פנייבסקי: "למתקפות של הימין הפופוליסטי נגד התקשורת יש השפעה לא רק על אמון הציבור בתקשורת, אלא גם על האופן שבו עיתונאים בישראל ובעולם עושים את עבודתם. המשמעות היא שינוי דרמטי בחדשות שאנחנו מקבלים, וכתוצאה מכך – במה שאנחנו כאזרחים יכולים לדעת. במצב כזה, אין צורך לסגור כלי תקשורת, כפי שעשו משטרים אנטי-דמוקרטיים בעבר – השמצות, איומים ושינויים רגולטוריים עושים את העבודה. למה לסגור ערוץ טלוויזיה כשאפשר לאלף אותו?"

שתפו את הכתבה

הרשמו לניוזלטר הקרן

הירשמו עכשיו לחדשות הקרן וקבלו עדכונים מחזית המאבקים האזרחיים, הצלחות והישגים ואת מה שלא תמיד מגיע לתקשורת הממוסדת. קחו חלק פעיל במאבק על שמירת וחיזוק אופייה הדמוקרטי של ישראל